Logatec
Gubčeva 8a , 1370 Logatec
tel.: (01) 750-80-80
faks.: (01) 750-80-90
e-pošta: info@ds-logatec.si


Obvestilo o prepovedi obiskov v DS Logatec

Logatec, 16.10.2020

SPOŠTOVANI SVOJCI IN OBISKOVALCI

Želimo vas seznaniti z novimi informacijami.

Vsi sodelavci iz kuhinje so opravili že drugo testiranje. Z veseljem sporočamo, da so vsi rezultati negativni.

Po navodilih  epidemiologa, ki je zadolžen za našo hišo, vas seznanjamo, da smo lahko nekaj ukrepov omilili:

  • od danes se stanovalci lahko prosto gibljejo po svojem nadstropju
  • za njih se odpira bife
  • avtomati za tople napitke
  • frizerski salon

S skupnimi aktivnostmi po nadstropjih bomo začeli v ponedeljek 19.10.20.

Obiskov do nadaljnjega še vedno ni (ukrep v rdeči regiji). Če želite svojcem kaj prinesti, lahko to pustite receptorju, kar jim bo dostavljeno v sobo:

  • dopoldan od 9.30 do 10.30 ure
  • popoldan od 16.00 do 17.00 ure,

Stanovalcem so dovoljeni izhodi v naš park. PREPOVEDANO JE KAKRŠNO KOLI DRUŽENJE S STANOVALCI! Z naše strani bo za izhode povečan nadzor. V primeru kršitve se vsi izhodi prepovejo. Odhodi domov, na obiske, v trgovino,…do nadaljnjega niso dovoljeni.

Skupaj s sodelavci se vam zahvaljujem za vaše razumevanje in sodelovanje.

Prosimo vas, da te informacije predate tistim vašim sorodnikom, ki nimajo e-pošte in so naši obiskovalci.

Prijeten vikend. 

Helena Primc Kalan l.r.,

direktorica 

Dom starejših Logatec

 

Dom starejših Logatec je javni socialno varstveni zavod, namenjen institucionalnemu varstvu starejših oseb. Z delovanjem je dom začel v februarju 2001. Velika, svetla stavba stoji ob robu gozda, nedaleč od mestnega jedra.

V našem domu zagotavljamo osnovno in socialno oskrbo ter zdravstveno varstvo. Celodnevno oziroma dnevno bivanje je namenjeno osebam starejšim od 65 let, ki zaradi starosti ali drugih pojavov, ki spremljajo starost, niso sposobne za samostojno življenje in zato potrebujejo manjši ali večji obseg neposredne osebne pomoči. Namenjen je tudi osebam z najzahtevnejšimi starostnimi, zdravstvenimi težavami, ki v celoti potrebujejo neposredno osebno pomoč in /ali delno oziroma popolno osebno pomoč in nadzor.

V domu imamo skupno 164 postelj. Glede na psihofizično stane posameznika imajo stanovalci možnost bivanja v enoposteljnih, dvoposteljnih ali triposteljnih sobah. Eno in dvoposteljne sobe so na t.i. stanovanjskem delu in pol negovalnem oddelku; troposteljne sobe so na negovalnem oddelku.

Poleg osnovne dejavnosti dom zagotavlja tudi dodatne storitve, ki jih potrebujejo starejši. O njih se lahko s strokovnjaki posvetujejo in dogovorijo v domu.

Možno se je dogovoriti tudi za druge dodatne storitve:
 

  • Najem dvorane (za zunanje uporabnike)
  • Naročilo toplih obrokov (za zunanje uporabnike)
  • Kopanje, pranje perila in likanje (za zunanje uporabnike)
  • Izposoja pripomočkov in svetovanje za uporabo (za zunanje uporabnike)


Dom pomaga vsem starejšim in njihovim svojcem, ki potrebujejo kakršnokoli pomoč: z informacijo, nasvetom, pogovorom o celodnevnem ali dnevnem bivanju v domu.

V domu deluje frizerski in pedikerski salon, dejavnost izvaja najemnik. V pritličju imamo tudi bife, ki ga ima v najemu gostinsko podjetje, in je namenjen za naše stanovalce in obiskovalce.

Velik pomen v domu dajemo na dobro počutje stanovalcev ter zadovoljevanju njihovih nematerialnih potreb. Poleg zadovoljevanja osnovnih potreb (hrana, zdravstvena nega) so organizirane različne dnevne dejavnosti (delovna terapija, fizioterapija, skupine za samopomoč) kar pozitivno vpliva na dobro počutje. Organiziramo tudi različne kulturne in družabne prireditve.